Hocus Pocus, ik heb focus !!

Hocus pocus, ik heb focus!!

Koekkoek en co , psychologiepraktijk en Kindertherapiepraktijk de Vlieger organiseren samen een ervaringsgerichte, praktische training voor kinderen met concentratie-, aandachts- en werkhoudingsproblemen. In deze tijd waarin de lat hoog ligt, hebben ook kinderen in toenemende mate last van een teveel aan prikkels, stress en concentratieproblemen.
Speciaal voor de groepen van 5/6 jarigen en 7/10 jarigen ontwikkelden we een programma waarin de kinderen op een speelse manier o.a. leren om hun aandacht te sturen en te werken aan het verbeteren van hun concentratie, structuur aan te brengen in hun eigen handelen, zelfstandig te werken, passend bij hun leeftijd, even stil te zitten/staan, instructie uit te luisteren en hun kijkgedrag te verbeteren.

In de training maken we gebruik van mindfulness oefeningen voor jonge kinderen. Daarnaast werken we met allerlei spelvormen waarin de kinderen uitgedaagd worden om in het hier en nu te staan en ze te leren ervaren wat hun manier is om rustig bij zichzelf te kunnen blijven.

Pony`s zijn onze hulptherapeuten
Een deel van de training vindt plaats in combinatie met deze dieren. Indien gewenst worden praktische adviezen gegeven voor thuis en worden in samenspraak met de leerkracht tips voor de school gegeven. De praktische invulling en de vertaalslag naar school en thuis wordt mede ingevuld door de Vlieger. De training duurt 2 tot 4 maanden. Een deel van de training bestaat uit 6 groepsbijeenkomsten. Deze vinden plaats bij praktijk Koekkoek & co in Dongen. Het andere deel zijn individuele behandelingen onder leiding van de Vlieger in Tilburg. Deze worden vergoed door uw ziektekostenverzekering. De vergoeding van de groepstrainingen bij Koekkoek & co is afhankelijk van uw zorgverzekering.

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie over de training en de vergoeding/kosten. Aanmelden kan bij beide praktijken. Bij minimaal 3 deelnemers organiseren we de serie bijeenkomsten. Bereidheid tot het voeren van een intake en evaluatiegesprek zijn voorwaarde om deel te kunnen nemen.

www.koekkoekenco.nl
info@koekkoekenco.nl
0162 - 32 18 15