Fysiotherapie peuters | Kinderfysio & Ergotherapie De Vlieger

Fysiotherapie peuters

Fysiotherapie bij dreumesen en peuters (1-4 jaar)

Een dreumes of peuter kan te maken hebben met onhandigheid in de motoriek. Dit kan gezien worden in:

  • Veelvuldig vallen of struikelen
  • Angst bij bewegen
  • Moeite met coördineren van een activiteit, zoals klimmen en klauteren
  • Verkeerde houding tijdens het lopen, staan of zitten.

Bij kinderen tot de leeftijd van ongeveer 2 jaar komen we aan huis voor de behandeling. Hierdoor voelt het kind zich op zijn gemak en kan de leefomgeving van het kind indien nodig worden meegenomen om de motorische ontwikkeling zo optimaal mogelijk te stimuleren

Het onderzoek en de behandeling
Na de anamnese zal er een globaal onderzoek worden gedaan, waar er gekeken wordt naar verschillende vaardigheden, zoals liggen op de rug en buik, zitten, lopen, rennen, verschillende manieren van lopen, vangen/gooien, etc. Hierna zal er meer lokaal worden onderzocht, zoals mobiliteit gewrichten, spierkracht en pijn. Er kan indien nodig nog een motorische test worden afgenomen, om te kijken hoe uw kind scoort op zijn motoriek in vergeleken met leeftijdsgenootjes. Voor de algehele motoriek zal dit de AIMS zijn.

Ouder-peutergym De Vlieger “Ravotten”

Bewegingslessen voor peuters en hun ouders
Deze bewegingslessen, voor peuters en hun ouders, die De Vlieger aanbiedt, is bedoeld voor peuters van 2 en 3 jaar onder professionele begeleiding van een kinderfysiotherapeut of kinderergotherapeut. Op speelse wijze wordt de motorische ontwikkeling van het kind gestimuleerd. Het is een leuke activiteit voor kinderen die het fijn vinden om te bewegen en om lekker te ravotten. Het kan ook een goede aanvulling zijn voor kinderen die bang zijn om te bewegen, houterig zijn, een lichte motorische achterstand hebben en/of thuis weinig bewegen of mogelijkheden hebben om te kunnen bewegen. Plezier beleven aan het bewegen staat voorop! Als ouder kunt u ideeën opdoen hoe u thuis op simpele wijze en met weinig middelen het bewegen van uw peuter gericht kunt stimuleren. Er wordt o.a. aandacht besteed aan evenwicht/balans, springvormen, het lichaamsschema, houdings- en bewegingsgevoel, handsamenwerking, oog-hand coördinatie, balvaardigheden. 

Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 7 kinderen onder begeleiding van één van de ouders (of opa/oma) zodat het kind zich veilig voelt.

  • Kosten: €12,50 per les. €62,50 voor 5 lessen van een uur.
  • Tijdstip: 5 vrijdagen van 10.00 tot 11.00 uur. U kunt altijd vrijblijvend informeren wanneer het volgende groepje van start gaat.
  • Locatie: Schubertstraat 904; Tilburg; Kindertherapie De Vlieger.

Heeft u belangstelling om mee te doen dan kunt u zich aanmelden bij De Vlieger tel: 013-7630750 of 06-10866175 of mail naar info@kindertherapiedevlieger.nl. U mag ook altijd even bij ons binnenlopen/aanbellen.